opc_loader

Menu

Filters
€ 22
€ 36
Merken

Volkswagen Pookknoppen

Bekijk ons uitgebreide assortiment pookknoppen voor verschillende Volkswagen modellen.

22 Artikelen

Pookknop Volkswagen

De pookknop of versnellingspook in een Volkswagen is het bedieningselement waarmee de bestuurder de versnellingen van de auto kan selecteren, vooral in voertuigen met handgeschakelde transmissies. Volkswagen biedt echter ook modellen met automatische transmissies, waarbij de pookknop vaak wordt gebruikt om tussen verschillende rijstanden te schakelen.

De versnellingspook in Volkswagen-voertuigen heeft over het algemeen een ergonomisch ontwerp en bevindt zich meestal centraal op de middenconsole, binnen handbereik van de bestuurder. De vormgeving en afwerking van de pookknop kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model en het type transmissie.

Bij Volkswagen-modellen met automatische transmissie is de pookknop vaak voorzien van extra functionaliteiten, zoals een knop om handmatig te schakelen of om specifieke rijmodi te selecteren, zoals sport- of eco-modus.

In elektrische of hybride Volkswagen-modellen kan de versnellingspook ook anders zijn, of er kan zelfs een geheel ander systeem voor het selecteren van rijstanden zijn, zoals draaiknoppen of knoppen op de middenconsole.

Het ontwerp van de Volkswagen pookknop is vaak afgestemd op het algehele interieurontwerp en de gebruikservaring van het specifieke Volkswagen-model.