opc_loader

Menu

Filters
€ 18
€ 36
Merken

BMW Pookknoppen

Bekijk hier onze uitgebreide collectie BMW pookknoppen voor de diverse BMW modellen.

14 Artikelen

BMW pookknop

De pookknop in een BMW, ook wel bekend als de versnellingspook, is het bedieningselement waarmee de bestuurder de automatische transmissie kan regelen. In veel moderne BMW-modellen is de versnellingspook voorzien van een gestileerd ontwerp en een hoogwaardige afwerking, passend bij het algemene interieur van de auto.

De pookknop is vaak centraal geplaatst op de middenconsole, binnen handbereik van de bestuurder. Afhankelijk van het specifieke model kan de pookknop verschillende functies hebben. In automatische transmissievoertuigen wordt de pookknop gebruikt om tussen rijstanden te schakelen, zoals parkeren (P), neutraal (N), rijden (D), en soms ook om handmatig te schakelen (meestal aangegeven door een M voor de handmatige modus).

Het ontwerp van de pookknop kan variëren, en sommige BMW-modellen hebben een elektronische pookknop, waarbij de bestuurder de versnelling selecteert door aan de knop te draaien of te duwen. Dit draagt bij aan een gestroomlijnde en moderne uitstraling van het interieur.

Hoewel de pookknop primair bedoeld is voor het selecteren van de rijstand, hebben moderne BMW's vaak aanvullende bedieningselementen op de middenconsole voor andere voertuigfuncties, zoals het infotainmentsysteem en de klimaatregeling. Hierdoor kan de bestuurder gemakkelijk toegang krijgen tot verschillende instellingen zonder de ogen van de weg te hoeven halen.