opc_loader

Menu

AUTOMATTEN

Bekijk hier ons collectie automatten voor diverse merken en modellen waaronder BMW, Audi, Mercedes en Volkswagen. Vervang tijdig uw automatten en voorkom slijtage aan de vloerbedekking van uw auto of verfris uw interieur met een mooie nieuwe set automatten uit ons assortiment.

De automat

Automatten zijn ontworpen om de vloerbedekking van een auto te beschermen tegen vuil, vocht, slijtage en andere vormen van schade. Ze worden geplaatst op de vloer van de auto, meestal in het interieur aan de voeten van de bestuurder en passagiers. De belangrijkste functies van automatten zijn:

  1. Bescherming tegen vuil en modder: Automatten vormen een barrière tussen de schoenen van de inzittenden en de vloerbedekking van de auto. Ze helpen voorkomen dat vuil, modder, zand en andere verontreinigingen direct op de vloer terechtkomen.

  2. Bescherming tegen vocht: In natte weersomstandigheden kunnen schoenen nat worden en vocht met zich meedragen. Automatten absorberen dit vocht en voorkomen dat het doordringt in de vloerbedekking, waardoor schimmelvorming en onaangename geuren worden voorkomen.

  3. Bescherming tegen slijtage: Het constante in- en uitstappen van de auto kan leiden tot slijtage van de vloerbedekking. Automatten bieden een extra laag bescherming om te voorkomen dat de originele vloerbedekking snel verslijt.

  4. Eenvoudige reiniging: Automatten zijn over het algemeen verwijderbaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gereinigd. Hierdoor is het makkelijker om vuil en vocht uit de auto te verwijderen en het interieur schoon te houden.

  5. Esthetisch aspect: Automatten kunnen ook bijdragen aan het esthetische aspect van het interieur van de auto. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en ontwerpen, waardoor je de mogelijkheid hebt om het interieur aan te passen aan je persoonlijke smaak.

Over het algemeen dragen automatten bij aan het behoud van de waarde van een voertuig door de originele vloerbedekking te beschermen tegen beschadigingen en slijtage.